Jedzenie bez przypraw jest bardzo jałowe… Zawsze dobrze
jest, kiedy użyjemy choć trochę przypraw w celu podniesienia walorów smakowych.
Każdy posiłek powinien posiadać bardzo różną gamę doznań smakowych. W śniadaniu
na przykład, dobrze jest wzbogacić posiłki poprzez dodanie smaku słodkiego. W
związku z tym, polecam żeby jeść:
- Kanapkę z miodem
- Chleb z masą orzechową
- Płatki śniadaniowe
Dlaczego cukry? Z tego powodu że zapewniają one dobry i
szybki start na początku dnia. Picie herbaty z cukrem nie jest dobrym
rozwiązaniem, ponieważ samą słodycz dostarczają nam kanapki, lub miód. Na obiad
natomiast trzeba wybrać coś bardziej treściwego. Aby najlepiej przygotować się
na lunch, Kraków wydaje się mieć
najlepsze menu spośród wszystkich restauracji. Każda knajpa musi odznaczać się
czymś wyjątkowym, żeby sprowadzić jak największą liczbę klientów. Na obiad
proponuję po tak udanym starcie, jakieś makarony albo pierożki. Bardzo smaczne
będzie połączenie zupy i drugiego dania, poprzez zrobienie barszczyku z
uszkami. Każdy z nas uwielbia tą zupę, a uszka są bardzo dobrym elementem
zrobienia drugiego dania. Kolacja natomiast powinna być lekka i powinna
przynieść odpowiednio dużo przyjemności. Smaki zmieszane wcześniej powinny posłużyć
do stworzenia wykwintnego dania, jaki będzie fit sałatka z warzyw. Tak
przygotowane menu dnia zasluguje na
miano najlepszego. Nie tylko dostarczamy do organizmu niezbędne mikroelementy i
witaminy, ale poza tym, obudzamy nasze kubki smakowe do intensywnej pracy.
Źródło: https://encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQvysHDW-DC-vrpft-BHO5NCzwDFDNTUp6szyY4fbpKT-iRgw6Yww |
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz