środa, 10 grudnia 2014

Menu dnia

Jedzenie bez przypraw jest bardzo jałowe… Zawsze dobrze jest, kiedy użyjemy choć trochę przypraw w celu podniesienia walorów smakowych. Każdy posiłek powinien posiadać bardzo różną gamę doznań smakowych. W śniadaniu na przykład, dobrze jest wzbogacić posiłki poprzez dodanie smaku słodkiego. W związku z tym, polecam żeby jeść:
  • Kanapkę z miodem
  • Chleb z masą orzechową
  • Płatki śniadaniowe
Dlaczego cukry? Z tego powodu że zapewniają one dobry i szybki start na początku dnia. Picie herbaty z cukrem nie jest dobrym rozwiązaniem, ponieważ samą słodycz dostarczają nam kanapki, lub miód. Na obiad natomiast trzeba wybrać coś bardziej treściwego. Aby najlepiej przygotować się na lunch, Kraków wydaje się mieć najlepsze menu spośród wszystkich restauracji. Każda knajpa musi odznaczać się czymś wyjątkowym, żeby sprowadzić jak największą liczbę klientów. Na obiad proponuję po tak udanym starcie, jakieś makarony albo pierożki. Bardzo smaczne będzie połączenie zupy i drugiego dania, poprzez zrobienie barszczyku z uszkami. Każdy z nas uwielbia tą zupę, a uszka są bardzo dobrym elementem zrobienia drugiego dania. Kolacja natomiast powinna być lekka i powinna przynieść odpowiednio dużo przyjemności. Smaki zmieszane wcześniej powinny posłużyć do stworzenia wykwintnego dania, jaki będzie fit sałatka z warzyw. Tak przygotowane menu dnia zasluguje na miano najlepszego. Nie tylko dostarczamy do organizmu niezbędne mikroelementy i witaminy, ale poza tym, obudzamy nasze kubki smakowe do intensywnej pracy.

czas jedzenia
Źródło: https://encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQvysHDW-DC-vrpft-BHO5NCzwDFDNTUp6szyY4fbpKT-iRgw6Yww

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz