sobota, 22 listopada 2014

Każda restauracja musi coś oferować



Porządna restauracja

Ogródek
Źródło: http://m.natemat.pl/90e981bb0b2212f68d28806572bc61a8,641,0,0,0.jpg
Każda knajpa powinna posiadać swój wizytówkowy profil na facebooku. Pozwoli to na znacznie szybszą komunikację i zadbanie o wygodę klienta. Każdego dnia powstaje coraz więcej stron profilowych na różnych portalach społecznościowych, których zadaniem jest informować potencjalnego użytkownika o nowych promocjach, lub kuponach rabatowych. Jedzenie w porządnej restauracji stosowane jest ze świeżych produktów. Jedynie dzięki zachowaniu takiej polityki, pewne jest żeby zdobywać coraz to nowszych klientów. Na niedzielny obiad, lunch w eleganckiej restauracji jest bardzo dobrym sposobem, żeby zaimponować swoim przyjaciołom. Warzywa i owoce są dobrej jakości, jeżeli pochodzą ze znanych ziem a zbiórka na nich odbywa się w sposób manualny. Przygotowanie dania na własną rękę jest nie lada sztuką, jednak bardzo cieszy jak się uda je zrobić. Dzisiaj proponuję aromatyczną pierś kurczaka. Do wykonania tego dania, niezbędne będą:
2 duże piersi z kurczaka,

  • Majeranek świeży
  • Czosnek
  • Sól
  • Pieprz

Piersi należy lekko rozkroić w środku, tak żeby powstała kieszonka. Całą pierś nacieramy wcześniej przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Do powstałej kieszonki wkładamy majeranek (dzięki temu pierś będzie bardzo aromatyczna i soczysta. Całość delikatnie doprawiamy solą i pieprzem. Po doprawieniu, piersi układamy jedna koło drugiej na brytfance i wkładamy do piekarnika na około 30 minut, temperatura 180 stopni.

Domowe jedzenie

Dobre i smaczne jedzenie
Źródlo: http://gfx.zetgold.pl/var/zetgold/storage/images/programy/c/radio-zet-gold.-zawsze-wielkie-przeboje/galerie/galeria-programu/jedzenie/198562-1-pol-PL/jedzenie.jpg
Nie trudno zauważyć, że jedzenie w domu zawsze jest lepsze i lepiej smakuje kiedy je sami przyrządzimy. Wszystkie składniki których użyjemy są nam bardzo dobrze znane i nie martwimy się, że coś może być nie smaczne lub nie warte dodania. Jedzenie w restauracjach natomiast nie wskazuje na to, żeby było przygotowywane ze świeżych produktów, a powinno być. Restauracje bardzo często biją się o klienta zapominając o tym, jak bardzo dużo mogą stracić, właśnie poprzez stosowanie gotowych produktów. Przygotowywanie dan musi zawsze odbywać się w taki sposób, żeby można było powiedzieć jak dane danie zostało wykonane. Każdy smak powinien zostać rozpoznany bez najmniejszych przeszkód. Przygotowując jedzenie samemu, jesteśmy w stanie stwierdzić, co zostało dodane i w jakiej ilości. Restauracje bardzo często nie dają poczucia tego, jak dane danie zostało wykonane i jakie produkty zostały wykorzystane do jego przygotowania. Wyszukiwarki internetowe są bardzo pomocne, jeżeli chodzi o znajdowanie odpowiednich portali gastronomicznych. Wystarczy wpisać frazę „jedzenie Kraków” a bardzo szybko pojawi się bardzo długa lista zawierająca najbardziej trafne strony. Najlepiej jest przeglądnąć nawet więcej wyników, ponieważ jak wiadomo, maszyny są omylne i któraś strona może być całkowicie inna niż nasze oczekiwania. Kraków oferuje różne kuchnie, posiada również w swojej ofercie kuchnie indyjskie i tamtejsze jedzenie, które muszę powiedzieć że jest genialne przez przyprawy które zostały dodane. Nie spotykane w Polsce mixy przypraw takie jak „Garam masala” albo „Tumericpowder” są wyjątkowe i bardzo dobrze komponują się z kurczakiem. Wszystkie ostrości których może być za dużo niweluje jogurt naturalny, dlatego warto go dodać nie tylko do zagęszczenia powstałego sosu.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz