Porządna restauracja
Źródło: http://m.natemat.pl/90e981bb0b2212f68d28806572bc61a8,641,0,0,0.jpg |
Każda knajpa powinna posiadać swój wizytówkowy profil na
facebooku. Pozwoli to na znacznie szybszą komunikację i zadbanie o wygodę
klienta. Każdego dnia powstaje coraz więcej stron profilowych na różnych
portalach społecznościowych, których zadaniem jest informować potencjalnego użytkownika
o nowych promocjach, lub kuponach rabatowych. Jedzenie w porządnej restauracji
stosowane jest ze świeżych produktów. Jedynie dzięki zachowaniu takiej
polityki, pewne jest żeby zdobywać coraz to nowszych klientów. Na niedzielny
obiad, lunch w eleganckiej restauracji jest bardzo dobrym sposobem, żeby
zaimponować swoim przyjaciołom. Warzywa i owoce są dobrej jakości, jeżeli
pochodzą ze znanych ziem a zbiórka na nich odbywa się w sposób manualny.
Przygotowanie dania na własną rękę jest nie lada sztuką, jednak bardzo cieszy
jak się uda je zrobić. Dzisiaj proponuję aromatyczną pierś kurczaka. Do wykonania
tego dania, niezbędne będą:
2 duże piersi z kurczaka,
- Majeranek świeży
- Czosnek
- Sól
- Pieprz
Piersi należy lekko rozkroić w środku, tak żeby powstała
kieszonka. Całą pierś nacieramy wcześniej przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
Do powstałej kieszonki wkładamy majeranek (dzięki temu pierś będzie bardzo
aromatyczna i soczysta. Całość delikatnie doprawiamy solą i pieprzem. Po
doprawieniu, piersi układamy jedna koło drugiej na brytfance i wkładamy do
piekarnika na około 30 minut, temperatura 180 stopni.
Domowe jedzenie
Źródlo: http://gfx.zetgold.pl/var/zetgold/storage/images/programy/c/radio-zet-gold.-zawsze-wielkie-przeboje/galerie/galeria-programu/jedzenie/198562-1-pol-PL/jedzenie.jpg |
Nie trudno zauważyć, że jedzenie w domu zawsze jest lepsze i
lepiej smakuje kiedy je sami przyrządzimy. Wszystkie składniki których użyjemy
są nam bardzo dobrze znane i nie martwimy się, że coś może być nie smaczne lub
nie warte dodania. Jedzenie w restauracjach natomiast nie wskazuje na to, żeby było
przygotowywane ze świeżych produktów, a powinno być. Restauracje bardzo często
biją się o klienta zapominając o tym, jak bardzo dużo mogą stracić, właśnie poprzez
stosowanie gotowych produktów. Przygotowywanie dan musi zawsze odbywać się w
taki sposób, żeby można było powiedzieć jak dane danie zostało wykonane. Każdy
smak powinien zostać rozpoznany bez najmniejszych przeszkód. Przygotowując
jedzenie samemu, jesteśmy w stanie stwierdzić, co zostało dodane i w jakiej
ilości. Restauracje bardzo często nie dają poczucia tego, jak dane danie zostało
wykonane i jakie produkty zostały wykorzystane do jego przygotowania.
Wyszukiwarki internetowe są bardzo pomocne, jeżeli chodzi o znajdowanie
odpowiednich portali gastronomicznych. Wystarczy wpisać frazę „jedzenie Kraków” a bardzo szybko pojawi
się bardzo długa lista zawierająca najbardziej trafne strony. Najlepiej jest
przeglądnąć nawet więcej wyników, ponieważ jak wiadomo, maszyny są omylne i
któraś strona może być całkowicie inna niż nasze oczekiwania. Kraków oferuje
różne kuchnie, posiada również w swojej ofercie kuchnie indyjskie i tamtejsze
jedzenie, które muszę powiedzieć że jest genialne przez przyprawy które zostały
dodane. Nie spotykane w Polsce mixy przypraw takie jak „Garam masala” albo „Tumericpowder” są wyjątkowe i bardzo dobrze komponują się z kurczakiem. Wszystkie
ostrości których może być za dużo niweluje jogurt naturalny, dlatego warto go
dodać nie tylko do zagęszczenia powstałego sosu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz