Nie wiedzieć czemu, ale nigdy nie wychodziło mi dobre danie
indyjskie, jakim jest „Chicken Tikka Masala”. Najważniejszy jest czas,
poświęcony na marynowanie mięsa. Są oczywiście bardzo łatwe sposoby, żeby sobie
poradzić z tym problemem, zamawiając już gotowe jedzenie u jakiejś firmy. Najłatwiej jest odnaleźć firmy na www.lanczownia.com.pl,
lub po prostu w wyszukiwarce wpisać frazę „restauracjekraków”. Strona wcześniej wspomniana powinna się pojawić w ścisłej czołówce.
Niestety roboty wyszukiwarki czasami są bardzo nie obiektywne i traktują takie portale
jak spam, przez co pozycja w wyszukiwaniu spada na znacznie niższe miejsca. Menu dnia powinno być zaprojektowane
przez profesjonalistę, dzięki czemu zostaną poczynione wszelkie kroki do tego,
by móc stworzyć bardzo apetyczną potrawę. Wracając do Chicken Tikka Masala,
musisz stworzyć najpierw Garam Masalę, a to najłatwiej jest zrobić, poprzez
zagrzanie na patelni pieprzu, kardamonu i laski cynamonu. Wszystkie produkty
najlepiej jest mieć w ziarnach, a potem po podgrzaniu przełożyć je do
moździerza i ugnieść. W następnych postach dalsza część przepisu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz